Basisvaardigheden vergaderen

Word een meester in vergaderen

De training in de basisvaardigheden van vergaderen is direct inzetbaar in de praktijk. Aan de hand van de uitdagingen binnen jouw organisatie, combineren we theorie en praktijk om vanaf dag 1 beter te vergaderen.

Prijs

Vanaf 5995€* (excl. BTW)

*afhankelijk gekozen formule

Opleidingstype

In-company training

# Deelnemers

Minimum:    6

Maximum: 16


Duurtijd

2 dagen + intake en opvolging

OPLEIDING BASISVAARDIGHEDEN VERGADEREN


Medewerkers spenderen gemiddeld 25% van hun tijd in vergaderingen. Managers tot soms wel 80%.

56% van de medewerkers beschouwt deze meetings als nutteloos. Toch zijn vergaderingen bij uitstek de manier om een organisatie te managen.

WidePeaks trainingen en workshops zijn erop gericht om de duurtijd van vergaderingen te verkorten en ze 100% effectief te maken.

De training in de basisvaardigheden van vergaderen is direct inzetbaar in de praktijk. Aan de hand van de uitdagingen binnen jouw organisatie, combineren we theorie en praktijk om vanaf dag 1 beter te vergaderen.

PROGRAMMA


Deepdive:

Ontdekken wat de struikelblokken zijn. Via interviews met stakeholders en deelname aan een aantal vergaderingen brengen we in kaart wat verbeterd dan worden. Op basis van deze analyse wordt het opleidingsprogramma in lijn gebracht met de noden van jouw organisatie.

 

Training:

We gaan dieper in op de verschillende types van vergaderingen en wanneer ze in te zetten. Zo krijgt de deelnemers een gemeenschappelijke taal.

We verkennen de psychologie van vergaderen en analyseren hoe de deelnemers hun persoonlijkheidstype de uitkomst beïnvloedt.

Daarna duiken we in de huishoudregels van het vergaderen. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, reiken we de principes aan voor efficiënt en effectief vergaderen.

Met deze onderbouw gaan we praktisch aan de slag. Met concrete oefeningen leren de deelnemers de volgende onderwerpen:

  • Grondig vergaderingen voorbereiden
  • Een sfeer van vertrouwen creëren
  • De juiste deelnemers selecteren
  • Acties en besluiten rapporteren en opvolgen.
  • Effectief vergaderingen leiden
  • Conflicten beheersen
  • Alle deelnemers betrekken, ook zij die afhaken.
  • Duidelijk communiceren
  • Timemanagement in de praktijk omzetten


Opvolging:

4 Weken na de training volgt een intervisie met de deelnemers. Hier worden opnieuw de principes overlopen en gaan we gezamenlijk na wat goed werkt en wat nog verdere aandacht verdient. Op basis hiervan maken de deelnemers een persoonlijk actieplan waarmee ze verder aan de slag gaan.

Deze intervisie helpt de deelnemers de nieuwe aanpak verder te internaliseren.


 

DOELGROEP


Alle medewerkers die regelmatig deelnemen een vergaderingen of ze leiden.

Wil je de impact van de training maximaliseren? Dan raden wij aan medewerkers per proces te trainen. Zo krijg je iedereen op dezelfde lijn en stijgt de productiviteit het snelst.


 

GETUIGENISSEN


Het gebruik van de actie- en besluitenlijst bespaart ons zeer veel tijd. We moeten niet langer tientallen verslagen raadplegen om afspraken terug te vinden” Anonieme deelnemer – Onderwijs


De duidelijke structuur en kadans zorgt dat we veel minder mails moeten sturen om af te stemmen. Onze samenwerking is er merkbaar door verbeterd.” Anonieme deelnemer - Industrie

Laat ons ontdekken hoe we kunnen samenwerken!


De eerste afspraak is gratis