Van strategie naar resultaat

Word een meester in het uitvoeren van strategie

De workshops 'Van strategie naar uitvoering' helpen je duidelijk stellen hoe jouw afdeling kan bijdragen aan de strategische doelstellingen. Aan de hand van de uitdagingen binnen jouw organisatie, combineren we theorie en praktijk om vanaf dag 1 meer impact te maken.

Prijs

Vanaf 7195€* (excl. BTW)

*afhankelijk gekozen formule

Opleidingstype

In-company workshop

# Deelnemers

Minimum:  4

Maximum: 8


Duurtijd

3 dagen + intake en opvolging

WORKSHOPS VAN STRATEGIE NAAR RESULTAAT


Al hebben vele organisaties een duidelijke visie en missie, toch lijkt het vaak alsof er niets van in huis komt. 90% van de organisaties faalt in het ten volle uitvoeren van hun strategie..

Het achterliggende managementsysteem veroorzaakt 94% van deze problemen. WidePeaks workshops helpen management het systeem bloot te leggen en bij te sturen. We trainen leidinggevenden om top-level strategie te vertalen naar concrete doelstellingen voor iedere afdeling en individu.

De workshops van strategie naar uitvoering zijn direct inzetbaar in de praktijk. Aan de hand van de uitdagingen binnen jouw organisatie, combineren we theorie en praktijk om vanaf dag 1 meer strategische doelen te realiseren.


PROGRAMMA


Deepdive:

Iedere organisatie is verschillend. Tijdens de deepdive gaan we na wat de voornaamste uitdagingen tussen strategie en uitvoering zijn. Via stakeholder interviews brengen we in kaart wat aandacht verdient. Op basis van deze analyse brengen we het opleidingsprogramma in lijn met de noden van jouw organisatie.

 

Workshops:

Deze opleiding bestaat uit drie workshops gespreid over drie dagen.


  • Workshop 1: Expliciet maken van de strategische doelstellingen:

De meeste organisaties weten waar ze heen willen, weinigen hebben dit in expliciete doelstellingen omgezet. Aan de hand van drie kritische vragen, maken we concreet waar de organisatie binnen 3 tot 5 jaar wenst te staan.


  • Workshop 2: Vertalen strategische doelstellingen naar operationele doelstellingen

Binnen deze workshop gaan we na wat de strategische doelstellingen betekenen voor het team en de individuele medewerkers. Vanuit de strategische doelen leiden we de jaar- en kwartaaldoelen af. We bepalen op welke manier we deze wensen te bereiken en welke performantie indicatoren we moeten opvolgen.


  • Workshop 3: Planning uitwerken en opvolgsystematiek opzetten

Met doelen en KPI’s duidelijk, stellen we het plan van aanpak op. Wie gaat wat doen tegen wanneer. We zetten de opvolgsystematiek op die ons helpt om op het rechte spoor te blijven.
Na deze workshop hebbe alle deelnemers een duidelijk plan voor de toekomst op zak.Opvolging:

4 Tot 6 weken na de training volgt een intervisie met de deelnemers. Hier worden opnieuw de principes overlopen en gaan we gezamenlijk na wat goed werkt en wat nog verdere aandacht verdient. Op basis hiervan maken de deelnemers een persoonlijk actieplan waarmee ze verder aan de slag gaan.

Deze intervisie helpt de deelnemers de nieuwe aanpak verder te internaliseren. 

DOELGROEP


Alle leidinggevenden en medewerkers die mee de strategische doelstellingen helpen realiseren.

Wil je de impact van de training maximaliseren? Dan raden wij aan medewerkers per proces of afdeling  te trainen. Zo krijg je iedereen op dezelfde lijn en stijgt de productiviteit het snelst. 

GETUIGENISSEN


Scherp stellen waar we binnen drie jaar willen staan, heeft alle neuzen in dezelfde richting geplaatst. Nu werken we met het voltallige team samen om hetzelfde te bereiken.” Teamleider – Groothandel


Soms weet je niet precies hoe je iets gaat bereiken, er zijn nog teveel onduidelijkheden. Toch heeft het werken met kwartaaldoelstellingen ons focus gebracht. We weten nog steeds niet hoe alles in de toekomst gaat verlopen, maar we weten wel wat we tijdens het volgende kwartaal willen bereiken.” Business Developer – SAAS start-up

Laat ons ontdekken hoe we kunnen samenwerken!


De eerste afspraak is gratis