Boek

Mechaniek voor managers


Drie sleutels tot succes in een krappe arbeidsmarkt


‘Het tekort aan personeel zal nog jaren duren. Naast automatisatie en arbeidsimmigratie zal ook anders gemanaged moeten worden, willen we competitief blijven.’ zegt Romeo Baertsoen in zijn boek ‘Mechaniek voor managers’.


Vandaag verlaten beduidend meer ouderen de arbeidsmarkt dan dat er jongeren toetreden. Ondertussen werkt in Vlaanderen al meer dan een kwart van de werknemers deeltijds. In Nederland is dat bijna de helft. Deze krappe arbeidsmarkt houdt nog jaren aan en treft iedere organisatie.

Met automatisatie en arbeidsimmigratie zullen niet alle gaten gedicht worden. De auteur van het boek “Mechaniek voor Managers” beschrijft een derde weg uit deze problematiek, die van slimmer managen.


Iedere organisatie heeft wel eens een frisse wind nodig.


"Iedere organisatie heeft wel eens een frisse wind nodig. De resultaten vallen tegen of de motivatie deemstert weg. De oorzaken zijn divers, van grote marktveranderingen tot bezuinigingsrondes en overnames. Vandaag prijkt personeelstekort met stip op nummer een", legt Romeo Baertsoen uit. "Maar het antwoord op deze uitdagingen ligt niet in buitengewone leiders of geniale medewerkers. Het verschil wordt gemaakt door scherper te managen, focus aan te brengen, overleg te structureren en te bouwen aan een motiverende cultuur. Dit vormt de mechaniek van de gestroomlijnde organisatie."


Praktische handvaten


In "Mechaniek voor managers" deelt Romeo Baertsoen inzichten uit talloze onderzoeken en praktijkervaringen bij diverse organisaties. Door middel van praktische modellen en voorbeelden toont hij hoe managers de slagkracht en betrokkenheid van medewerkers kunnen vergroten, zelfs in tijden van personeelstekorten en andere uitdagingen. Het boek biedt praktische handvatten en concrete stappen die managers kunnen nemen om meer te bereiken met minder.

Dit boek helpt managers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun organisatie te transformeren en succes te behalen te midden van deze veranderende omstandigheden. Het biedt een frisse kijk op managementpraktijken en biedt praktische en direct toepasbare strategieën om organisaties door de krappe arbeidsmarkt te loodsen."


"Mechaniek voor managers, drie sleutels tot succes in een krappe arbeidsmarkt"


Is nu beschikbaar en kan besteld worden via www.dereyghere.be.